Publicacions Instagram recomanades, com funciona?

Instagram Suggested Posts

Fa poques setmanes Instagram ha desplegat una nova funcionalitat anomenada “publicacions recomanades” per mirar de retenir una mica més els seus usuaris en l’app, indirectament millorar la seva xifra de negoci publicitària i tenir l’oportunitat de mostrar stories i publicacions esponsoritzades. Mirarem d’explicar-vos com funciona aquesta funcionalitat.

Com a marca o community manager, segurament vols provar de posicionar-te gratuïtament en aquesta eina de recomanació, per incrementar la teva visibilitat orgànica. Com a usuari d’Instagram, potser vols limitar al màxim l’aparició d’aquests missatges que poden ser molt intrusius i fins i tot molestar per consultar el timeline dels comptes que vols seguir.

Que són les “publicacions recomanades”?

Són publicacions de comptes que no segueixes, i que Instagram et proposa de seguir. Apareixen després del missatge que ja has recorregut tots els posts dels usuaris que segueixes  i doncs que estàs al dia. És aleshores que Instagram et recomana més publicacions que et poden interessar.

Com a marca o community manager, tens tota la raó d’interessar-te a ser present dins d’aquestes recomanacions per tenir, de forma natural, més visites als teus continguts. Per això cal entendre com funcionen. 

Com funcionen les “publicacions recomanades”?

La bona notícia d’aquesta nova funcionalitat és que l’app promou naturalment les millors publicacions pròximes a les temàtiques que interessen a l’usuari que les veurà, segons els comptes que segueix i les publicacions que li agraden. 

La notícia dolenta és que si les teves publicacions no tenen un engagement alt, i un Dwell time important, no tindràs cap oportunitat d’aparèixer de forma natural en aquesta secció de “publicacions recomanades”.

Lògicament Instagram farà una promoció encara més important de les publicacions que funcionen extremadament bé. 

Com a usuari no vols veure més les “publicacions recomanades” en el teu feed Instagram?

Entenem que aquesta novetat pot ser intrusiva, i us proposem 2 consells senzills per mirar de minimitzar l’aparició de continguts suggerits. 

Opció 1: Pots fer clic en els 3 punts horitzontals (per l’iPhone) o verticals (per l’Android)  i seleccionar l’opció de menú que no estàs interessat per aquesta publicació. D’aquesta manera indicaràs a l’algoritme d’Instagram que no t’agrada el contingut que et proposa.

Opció 2: segueix a més comptes Instagram que et puguin interessar, així el teu feed no llegit serà més important i tardaràs molt més a arribar al final.

A data d’avui és impossible bloquejar per paràmetres aquesta nova funcionalitat, només la podràs atenuar.  La 1a opció també la pots aplicar en els resultats de la cerca per mostrar que no t’agraden els resultats que et proposa l’algoritme.

Estar al dia de les novetats, permet adaptar ràpidament la teva estratègia en un món altament competitiu com el online. Des de Digui, mirem de seguir les noves tendències i les novetats de les xarxes socials per oferir el millor servei possible als nostres clients. 

Fem un cafè i en parlem?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s