Les xarxes socials, decisives pel 36% dels viatgers

Travel insight ha realitzat una enquesta a prop de 600 persones, entre professionals i viatgers, per mirar de veure el comportament vis a vis de les xarxes socials.

86% dels enquestats opinen que les xarxes socials han permès de conservar les relacions amb els familiars i amics durant el confinament de la COVID-19. 2 de cada 3 enquestat va utilitzar les xarxes socials, principalment Whatsapp en un 38%, Instagram 29% i Facebook 25%. 75% dels enquestats han utilitzat les xarxes entre 1 i 5 hores cada dia, i 85% d’ells amb el mòbil.

Facebook, Instagram, Whatsapp

El comportament dels professionals del turisme vis a vis de les xarxes socials, és molt similar al dels viatgers. Acorden la mateixa importància a Facebook, Instagram i Whatsapp, menys o menys 30% per cadascuna de les xarxes. Els més joves, però, donen més importància a Instagram (40%), Whatsapp (31%) i Facebook (19%). Sense sorpresa, Linkedin, una xarxa a vocació professional, és més apreciada pels professionals 4% que pels viatgers 1%.

Per a Travel Insight, aquestes dades subratllen la importància de tenir en compte l’edat dels clients a seduir abans de començar una campanya en les xarxes socials. També destaquen, com a punt molt important per a ser efectiu en els missatges, adreçar-se en l’idioma propi dels clients desitjats.

Pels continguts a publicar, semblen molt similars tant pels professionals com pels viatgers, encara que els professionals del turisme semblen més inspirats per les publicacions i les fotos, l’enquesta atribueix una part important als continguts de vídeo. 

Quines lliçons podem extreure pel Turisme ?

Tot i que l’enquesta posa en relleu una actitud similar vis a vis de les xarxes socials entre professionals i viatgers, Travel Insight nota uns matisos importants a considerar quan s’ha de comunicar a xarxes. Mentre els professionals busquen inspiració en els missatges en un 42%, els viatgers donen igual importància a la inspiració (31%) que a les bones ofertes (34%). S’ha de variar doncs els continguts publicats a les xarxes entre ofertes i somni o evasió, per respondre a l’expectativa dels viatgers. 

Suport d’inspiració, les xarxes socials juguen algun paper en la compra d’una estada?

Travel Insight explica que 36 % dels enquestats reconeixen haver contractat un viatge, reservat un hotel o una activitat turística després de veure una publicació a les xarxes socials. Sembla que el confinament no ha canviat els hàbits d’alguns, ja que el 87% dels enquestats declara haver mantingut els mateixos hàbits durant aquest període. Finalment, més d’un de cada dos enquestats creuen que la pandèmia afectarà aviat la seva forma de viatjar i així una bona part dels professionals i viatgers consideren que aquest estiu es privilegiaran els viatges i les estades de proximitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s