“No news is bads news”, davant d’una crisi val més comunicar

Un terç dels clients i empleats consideren que no comunicar davant una pandèmia com la COVID-19 o la crisi econòmica posterior, albira males notícies per a l’empresa. Necessitàveu una raó de més per tornar a engegar la comunicació de la vostra empresa? Aquesta és important.

Un estudi de l’agència RP BERKELEY amb Arlington Research indica que més d’un 31% dels enquestats, a nivell mundial, estan preocupats pel futur de les empreses que han estat silencioses durant la pandèmia, sense donar ni notícies, ni oferir continguts. Creuen que aquestes companyies podrien estar passant dificultats financeres i dubten en fer negocis amb elles ja sigui com a clients o com a proveïdors. Aquest percentatge puja al 33% per Espanya i al 39% per França.

Un terç dels assalariats tenen por de males notícies sobre els seus llocs de treball, si la seva empresa no ha comunicat durant el confinament. Aquest fenomen és més important per a la Generació Z, entre els quals el 37%  considera que la no comunicació de l’empresa és deguda a dificultats financeres i pot suposar un perill per a la seva feina.

És obvi que a falta d’una estratègia de comunicació clara, correu el risc que els vostres clients es creïn la seva pròpia opinió sobre l’estat de la vostra empresa, tot i poder estar equivocats. Potser us esteu sortint molt bé d’aquesta tempesta perfecta, però que alhora el vostre personal i els vostres clients dubtin si fer-vos confiança. Per restaurar la confiança, s’ha d’informar i comunicar de forma clara sobre com us va, els possible canvis que heu fet i les perspectives de futur.

Més d’un terç (35%) dels consumidors estan més predisposats a gastar els diners amb marques i empreses que els han inspirat i donat esperança durant la pandèmia. Aquest percentatge va fins al 50% a Espanya i Portugal. En les franges d’edat, el millennials representen un 42%, la generació Z  un 39%, la generació X un 36%, i finalment pels que fa al baby boomers i la “generació silenciosa” es situa al voltant del 29%.

No ha sorprès gens que durant el confinament el consum de continguts s’incrementés més d’un 46%. La gent va passar molt més temps a casa i  connectats al món online, sobretot en els centres urbans. Si ho mirem per països, Portugal encapçala el rànquing amb un increment del 57%, seguit d’Espanya amb un 55% i França amb un 45%. Però contràriament al que podríem pensar, la meitat de la gent buscava continguts diferents de les notícies sobre la COVID-19. 

L’enquesta ens mostra que la gent vol estar informada i inspirada per les marques i les empreses. La comunicació de les empreses durant la crisi i el desconfinament impactarà fortament en la decisió de consumir productes o serveis d’aquesta marca en el futur.

No subestimem el moment present, és hora de cuidar les nostres comunicacions en el món online i de les xarxes socials. No s’han de deixar perdre oportunitats.

A DIGUI, la nostra vocació és d’ajudar-vos, des de l’estratègia fins a l’elaboració de continguts i la seva publicació en diferents idiomes. Contacta’ns i en parlem!

Fonts:  « Don’t Stop, the future is now »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s