Adaptar la seva estratègia Online al Coronavirus

Els autònoms i les empreses tenen aquests dies la vida molt difícil, d’ençà que van decretar les mesures de confinament i destinades a alentir l’activitat que els Governs van decretar per lluitar contra la pandèmia del COVID-19. Amb anul·lacions i ajornaments, l’activitat segurament no estarà per tirar coets en les properes setmanes. Per transformar aquest mal moment en oportunitat, us proposem alguns consells per adaptar la vostra comunicació online i a les xarxes socials.

Sigueu positius i prepareu ara la represa de l’activitat

Aprofiteu del confinament per fer una re-enginyeria de la vostra estratègia de comunicació online i preparar els mesos vinents per quan arribi la represa de l’activitat. Després de l’aturada que estem patín pel coronavirus, serà molt important poder tornar a engegar ràpidament i recuperar les setmanes perdudes. Si actualment no és el millor moment per vendre, sí que és un bon moment per estar a prop dels vostres clients i mirar de fidelitzar-los oferint alternatives.

Continueu comunicant de forma regular, proposant els vostres serveis, ja que la majoria d’ells estan també a casa confinats, i dediquen molt més temps a les xarxes i Internet. Aquests dies de confinament, constatem molt més “reach” en els posts de Facebook i Instagram, sobretot en continguts que ajuden a somiar i a evadir-se del dia a dia de casa.

La col·laboració i ajuda s’ha de desenvolupar entre els companys de feina, clients, proveïdors. S’ha de treballar braç a braç per superar aquesta crisi.

Adaptar l’oferta, de productes i serveis, és absolutament necessari. Encara no sabem la data en què tornarem a la normalitat i ens hem de preparar per si s’allarga el termini de confinament.

Si teniu un comerç i encara no teniu un e-comerç, és el moment de posar-s’hi. Desenvolupar una website de comerç online pot suposar molts dies, i s’ha de posar en marxa una operativa i logística adaptada. Però ara podeu començar a rebre comandes per email o les xarxes socials.

Adaptar la comunicació online, xarxes socials i e-mailing

Tot i la frenada de l’activitat econòmica, s’ha de mantenir una comunicació regular, l’Inbound Marqueting, el SEO orgànic i les xarxes socials poden ser una de les millors opcions.

Aprofiteu per crear continguts interessants pels vostres clients en la vostra web i el vostre blog. Continguts amb les paraules claus que voleu posicionar en els cercadors i especialment a Google. És una inversió a mitjà termini que us donarà fruits quan l’activitat torni a ser normal.

Les xarxes socials estan plenes d’informacions més o menys verídiques sobre el Coronavirus, és un moment per publicar contingut que permetin canviar les idees als vostres seguidors. Publiqueu de forma regular, contingut original, ja que amb el confinament els seguidors estan molt més presents en les xarxes socials.

No us oblideu de l’e-mail marketing, ara és un bon moment de fer arribar als vostres clients newsletters interessants, sense abusar-ne.

Adapteu els vostres pressupostos en Ads de Google o de Facebook 

Creiem que no s’han de parar els Googles Ads o els Facebook Ads, però potser cal rebaixar la inversió en aquest tipus d’Outbound Marketing doncs pel fet que aquestes plataformes al ser subhastes del posicionament dels ads, i que l’activitat està aturada, amb menys inversió podeu tenir el mateix o més retorn.

T’ajudem?

Us desitgem molts ànims en aquest període d’incertesa, no dubteu en contactar-nos per estudiar i desenvolupar aquestes estratègies online. L’equip de DIGUI segueix plenament operatiu a distància i llest a oferir-vos l’assessorament que necessiteu. Esperem els vostres comentaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s