E-A-T, el futur del SEO?

Les nocions de criteris E-A-T (Expertesa, Autoritat et Fiabilitat/Confiança «Trustworthiness» en anglès) pel posicionament natural, existeix des del 2015 i va ser actualitzat el Desembre de 2019 (Search Quality Rating Guidelines). La implicació d’aquests criteris per millorar el posicionament natural (o orgànic) en els cercadors i especialment a Google, implica sobretot d’elaborar contingut de molta qualitat per les webs. Google vol poder oferir prioritàriament contingut pertinent per les cerques dels seus usuaris i que la font pugui ser identificable. L’estratègia a desenvolupar, per tots els que gestionen pàgines web, va més enllà del treball del SEO. 

E-A-T : EXPLIQUEM ELS CRITERIS DE GOOGLE 

Aquest acrònim s’ha tornat determinant per entendre la forma en què Google avaluarà la qualitat del contingut.

Els criteris d’Expertesa, Autoritat i Fiabilitat/Confiança constituiran els 3 pilars sobre els quals s’haurà de treballar per produir continguts que Google consideri de qualitat.

Anem per pams per veure el que hi ha al darrer?

EXPERTESA :

La noció d’expertesa, en l’òptica de Google, se centra en el propietari de la Web. En aquest sentit, ha de ser un expert en la seva temàtica, ha de posseir unes competències verificades, i haurà de provar-les. Per una empresa que vulgui augmentar la seva expertesa, ha de tenir, en el seu equip, perfils d’experts i s’hauran de presentar en una pàgina d’equip, amb la possibilitat de posar les seves bios en valor. 

Però també aquests experts, hauran de ser actius en les xarxes socials, xarxes professionals, realitzar conferències, webminars, articles. La visibilitat i activitat de l’equip contribuirà a enriquir la seva imatge d’expert.

AUTORITAT :

Un website que vulgui ser reconegut com a autoritat, haurà d’obtenir links provinents de websites molt influents en el domini d’expertesa en el que es vol posicionar. El millor mitjà serà de desenvolupar un ecosistema,  al voltant de la marca, OnLine i OffLine, per esdevenir popular. Aquest ecosistema haurà de ser omnicanal.  

FIABILITAT / CONFIANÇA :

Finalment, els continguts han de ser fiables i legítims pel tema. Aquest criteri és el resultat natural dels dos anteriors: un contingut fiable haurà de ser redactat per un expert del tema i les informacions que doni han de ser de rellevants.

En aquest aspecte la e-reputació d’una empresa o d’un autor serà necessària per optimitzar la qualitat. Utilitzar eines com Trustpilot pot ser interessant per posicionar-se correctament enfront dels nostres clients i de Google.

E-A-T : EL SEO TÈCNIC DESAPAREIX ?

Una cosa és segura i és que Google, cada dia més, vol més informació de les webs. Informació dels temes, dels propietaris, dels experts… Així doncs el SEO (Search Engine Optimization) tècnic, que designa totes les accions per optimitzar un website per millorar el seu posicionament a Google, és molt probable que esdevingui ràpidament insuficient.

En el marc dels criteris E-A-T, per donar visibilitat a una web en els cercadors, s’haurà de crear un ecosistema alrededor de la web. Com hem vist anteriorment, a més de crear continguts de qualitat, tenir un origen identificable, competent i creïble, redactat per un equip d’experts visibles, amb bona e-reputació.

Dir que el SEO tècnic desapareix ens sembla excessiu, però l’aparició dels criteris E-A-T ens ha de fer reflexionar sobre les prioritats per millorar el nostre posicionament SEO: continguts atractius pels nostres visitants i per Google, de qualitat, una interfície i navegabilitat friendly sobretot adaptada al móbil, un ecosistema omnicanal al voltant de la web (xarxes socials, blogs, youtube…) i finalment una optimització tècnica per tenir uns bons temps de resposta, amb paraules claus i backlinks.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s