Google penalitzarà les pàgines de mòbil lentes

Google està anunciant una propera actualització dels seus algoritmes. A partir de Juliol, les pàgines que es carreguin lentament sobre els dispositius mòbils estaran penalitzades en el rànking del buscador. El cercador ja fa temps que utilitza el temps de carrega de les pàgines pel seu rànking des d’ordinadors (2010).

L’anunci “Speed Update” oficialitza la importància que Google dona al temps de càrrega sobre mòbil en referència al website. També precisa que aquesta actualització únicament afectarà pàgines que donin una experiència de navegació lenta als internautes. Com sempre, només és un element més de l’algoritme, que afavorirà el contingut: si aquest contingut més lent és més rellevant, sempre estarà per davant d’una pàgina més ràpida en els resultats de la cerca.

Com podem fer per analitzar el temps de càrrega de la nostra web?

Google recomana als  administradors de websites utilitzar les eines Lighthouse i PageSpeed Insights per analitzar el temps de càrrega de les pàgines. Aquesta darrera eina utilitza dades reals de l’informe UX de Chrome per avaluar la velocitat de les webs. Si els resultats no estan en verd, recomanen analitzar de forma precisa els elements que penalitzen la càrrega de la web, i així evitar que no els penalitzin en un termini de sis mesos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s