Idea original d’AUDI

AUDI proposa un sistema senzill però original per millorar la seguretat de la conducció. Han desenvolupat unes línies de codi que poden salvar moltes vides, ja que utilitzades en qualsevol lloc web, verifiquen si l’internauta està conduint i -si és el cas- li proposen deixar de navegar.

Ara que les sancions per conduir utilitzant els dispositius electrònics són més dures en molts països i que van en augment els accidents lligats a conductors que utilitzen dispositius mòbils mentre condueixen, AUDI ha trobat una solució pedagògica per evitar que els conductors cometin una falta  -que pot ser fatal-conduint.

Proposen amb el nom de <Safety Code/>, unes línies de javascript que s’han d’instal·lar en el vostre lloc web per fer reaccionar el conductor del vehicle. Aquest codi no amaga res de gaire complicat, només permet a la nostra web conèixer la posició GPS del dispositiu i determinar si s’està desplaçant amb una velocitat de més de 20 km/h. En cas de fer-ho, li demanarà de confirmar que no condueix o en el cas contrari, l’insta a deixar el telèfon tranquil.

Si la persona, no condueix, podrà continuar navegant pel website.

Efecte papallona

Encara que el concepte sembli anodí, l’aproximació pedagògica podria dissuadir a moltes persones d’utilitzar els dispositius mòbils al volant. La repressió no és sempre la millor solució per consolidar canvis d’hàbits.

Aquesta mesura, és tan fàcil d’implementar, que podria acabar sent obligatòria, sobretot per a les Apps. Algunes ja han fet el pas, com en els casos de Waze o Snapchat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s