Facebook anuncia un canvi important del seu algoritme per 2018

Després de poques setmanes d’haver anunciat que penalitzaria les pàgines i les publicacions que incitin a generar “engagement” artificial -Engagement Bait-, Facebook ha anunciat un canvi important del seu algoritme que impactarà a les empreses i les seves pàgines.

Us en vàrem parlar a l’octubre “El test de Facebook que fa por a les marques i als mitjans de comunicació”, i Marck Zuckenberg ho va anunciar en el seu compte personal: Facebook afavorirà les publicacions de la família i dels amics en els fils d’actualitat en detriment de les publicacions de les pàgines. Ho va justificar d’aquesta manera: «We built Facebook to help people stay connected and bring us closer together with the people that matter to us. That’s why we’ve always put friends and family at the core of the experience. Research shows that strengthening our relationships improves our well-being and happiness. But recently we’ve gotten feedback from our community that public content – posts from businesses, brands and media – is crowding out the personal moments that lead us to connect more with each other.»

Segons Zuckenberg, Facebook hauria rebut moltes queixes dels seus usuaris que consideren els seus fils d’actualitat envaïts per les publicacions de les pàgines, i sense visibilitat de les publicacions de la família i els amics. Per aquest motiu, han començat a canviar l’algoritme el 2017, i l’acabaran de desplegar durant el 2018, per passar a oferir continguts més pertinents als usuaris de la xarxa social i a ajudar-los a tenir “interaccions socials més interessants”.

Quin impacte tindrà per a la meva pàgina facebook?

Les pàgines que tenen de forma orgànica poca visibilitat i poques interaccions es veuran molt més penalitzades que les que generen molt de debat i interaccions. Aquests darrers mesos de 2017, ja hem constatat una baixada molt significativa del “reach” de les pàgines. Amb aquest canvi, la baixada encara  serà molt més important i reduirà l’impacte de moltes pàgines de Facebook a gairebé zero. Les pàgines que els usuaris hagin seleccionat “veure en primer” es veuran menys afectades.

En conseqüència, i és segurament també una de les raons inconfessables del canvi, s’haurà d’invertir més en Facebook Ads, per tenir visibilitat i interaccions amb els nostres seguidors, afavorint així la xifra de negoci de Facebook i acontentant els seus accionistes.

Definim conjuntament una estratègia?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s