Més d’un milió de comptes Google infectats. El teu està afectat?

Android és víctima d’una nova amenaça, el malware anomenat Gooligan, i més d’un milió de comptes Google ja estan afectats. Moltes vegades aquestes notícies, donen ganes de canviar el telèfon Android per un iPhone no? Ja que Android té la reputació de ser menys segur que el seu adversari IOS.

L’empresa Check Point, especialista de ciberseguretat, va publicar la notícia ahir, Gooligan la nova amenaça ja ha infectat més d’un milió de smartphones i continua creixent a un ritme de 13.000 aparells infectats diàriament.

Els smartphones més susceptibles de ser infectats són els que funcionen amb Android Jelly Bean, KitKat i Lollipop, és a dir aproximadament un 75% del parc funcionant amb el sistema operatiu de Google.

El malware arribaria mitjançant apps infectades i links. Podria robar-vos informació del vostre telèfon, i publicar comentaris en les xarxes i el google play. Fins i tot realitzar compres d’apps al vostre nom.

Google, després de l’avis de Check Point, està treballant per resoldre els forats de seguretat i bloquejar els comptes infectats. Check Point ha posat en línia una pàgina (https://gooligan.checkpoint.com/) per verificar si el teu compte està infectat, només entrant la teva adreça email.

En cas d’infecció, canvia totes les teves paraules clau dels teus comptes i porta el teu telèfon a un especialista per procedir a les operacions necessàries de reset de l’aparell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s