Guanyar diners caçant Pokémons

Pokémon Go és un joc viral de realitat virtual geolocalitzada que en pocs dies ha suposat un veritable tsunami a la xarxa, en els mitjans de comunicació i als carrers de moltes ciutats. És una aplicació de lleure que permet caçar criatures virtuals amagades en el món real.

Aquest joc ha nascut de la cooperació entre la Pokémon Company de Nintendo, i Niantic, una startup creada dins de Google l’any 2010. El 2015 amb la reorganització de Google,  Alphabet Niantic es va independitzar i Nintendo hi va posar capital. El joc és un dels més exitosos de la història, a l’aconseguir 150 milions d’usuaris en les seves primeres setmanes i generar més de 1,6 milions de dòlars diaris d’ingressos per a la Niantic. Per veure estadístiques del joc en temps real pots consultar aquesta pàgina http://appinstitute.com/pokemongo-realtime-stats/. En un minut veuràs l’abast del fenomen.

poke-1-820x0Molts articles han explicat el perquè d’aquest èxit, i no ens estendrem sobre el tema. El que volem és provar d’explicar-te com utilitzar aquest joc dins de l’estratègia onLine del teu negoci. En primer lloc no hem de perdre de vista que estem parlant de la primera versió del Pokémon Go, qui se’n recorda de la 1a versió de Facebook? Moltes empreses i llocs han entès perfectament l’interès, per la seva companyia o pel turisme, del joc. Per aquest motiu Mc Donalds, Starbucks o altres llocs com Le Touquet a França donen la benvinguda als jugadors. Hem vist aquests darrers dies l’enorme quantitat de persones que s’agrupaven en diferents llocs geogràfics. El joc també permet  descobrir llocs d’interès i treure els jugadors del sofà de casa.

Niantic ja ha previst aquest interès dels negocis, per això pots sol·licitar una Poképarada o un Gimnàs pel teu negoci a Pokemon Go. és tant fàcil com proporcionar la ubicació exacta, les fotos que vols que es publiquin i les dades que et demanen.

Aquesta demanda la pot fer un jugador o el propietari del negoci aquí hi trobaràs l’enllaç. Per visibilitat i afluència, apostem per les Poképarades, ja que atreuen més jugadors. Si les Poképarades es buiden dels seus objectes, cada 5 minuts es tornen a recarregar, si tens un negoci d’hosteleria és una bona solució per retenir els teus clients addictes al Pokemon Go. Si has obtingut un gimnàs, també pots oferir descomptes als defensors del gimnàs o pels administradors, o bé atraure visitants oferint promocions pels jugadors.

Pots comprar mòduls d’ham per atraure Pokémons al teu negoci durant 30 min. I així fer venir jugadors que els volen capturar. Aquests mòduls costen de l’ordre de 10 €.

Linizio-Pizza-BarA una pizzeria italiana de Nova York li va suposar un increment de vendes del 75% en un dia. Els clients consumien mentre podien caçar els 12 bitxos virtuals que estaven en el local. Pot ser un bon reclam pel teu negoci. I molts altres que podem ajudar-te a definir.

Les possibilitats de màrqueting que ofereix Pokémon Go, són moltes i variades pel teu negoci, vàlides per diferents tipus de negocis. Utilitzar aquestes possibilitats i maximitzar el rendiment de les accions s’ha d’inscriure dins la teva estratègia global de negoci, i integrar-la en altres accions en diferents canals. Les grans marques han entès ràpidament l’interès i ja l’utilitzen l’app per promocionar-se. És una forma de donar més visibilitat al teu negoci.

Que et sembla la idea, anem a caçar Pokémons?

Un comentari

  1. No veig l’estratègia per enlloc, les PokeParades no es poden solicitar, son les que hi han i no es crearan més de moment. Només pots sol·licitar-ne la eliminació que es el que més està passant ja que els usuaris del joc no son gaire respetuosos amb molts llocs emblematics. Als Estats Units, ubicacions com el Hohocaust Memorial ja va fer una sol·licitud formal. https://support.pokemongo.nianticlabs.com/hc/es/articles/221968408-Informar-de-problemas-con-Pok%C3%A9paradas-o-Gimnasios
    El módul que comentes val 1€ i si ets jugador no cal pagar-lo ja que son objectes del joc que apareixen en les PokeParades igual que les Pokeballs.

    La idenpendització de Niantic va ser arran de les negociacions amb Nintendo, per poder tirar endavant el projecte Niantic tenia que ser una companyia independent. Niantic ja disposava d’un altre joc de geolocalització, Ingress, amb milions de jugadors dels quals ja treu un bon benefici, i no només econòmic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s