Le Tour de France un espectacle a les xarxes socials

Foto: Pere Moles

El Tour de France és un esdeveniment planetari que ha visitat aquests dies casa nostra. I així hem pogut veure que també és una excel·lent màquina publicitària. Com no podia ser d’altra manera, a més de la gran cobertura mediàtica i del seguiment massiu per part dels espectadors a les carreteres,  el Tour també és molt present a les xarxes socials.

Totes les marques presents a la caravana publicitària recorden els comptes de Facebook, de Twitter o els hashtags que els serveixen per promocionar-se més enllà del moment efímer en què passen davant dels espectadors del recorregut. Els equips de ciclistes professionals i els seus integrants comparteixen moments de la cursa, sentiments i visions des de dins del gran grup, per implicar emocionalment  els seguidors.

Tot plegat, amb el suport de l’organització, Amaury Sport Organization (ASO), que també desplega una maquinària de promoció molt important: Un equip de 9 professionals, apassionats del Tour que s’ocupen de la dinamització de les diferents xarxes socials per França i la resta del món; 4 Community Managers (CM) només per França per animar els comptes de @LeTour, la caravana publicitària tant a Facebook, com a Twitter- incloent’hi Vine i Periscope-, Instagram i Snapchat; 4 CM pels canals internacionals  Alemanya, Anglaterra, Espanya i Colòmbia; i 1 CM especialitzat per la Xina amb Youku, We Chat i Weibo.

A aquest equip s’hi ha d’afegir una colla de fotògrafs i video-reporters que envien imatges en temps real als CM durant la carrera, perquè els puguin penjar en les diferents xarxes socials i permetre així viure la cursa des de dins. També han passat un acord amb GoPro per equipar diferents dispositius amb aquestes càmeres i oferir una visió única des de dins del gran grup.

L’estratègia també és diferent per a les diverses xarxes socials, que tenen públics objectius força diferents. Facebook és la seva xarxa social de masses, Twitter és l’instrument del directe, Instagram el dels continguts gràfics més preciosos, i finalment Snapchat és la xarxa divertida que busca rejovenir, captar i ampliar la seva audiència digital.

Evidentment tota aquesta feina s’amplifica gràcies a tots els missatges dels espectadors, Retuits, comparticions i altres que els usuaris de les xarxes socials fem de forma constant i continua. El Tour és doncs un exemple concret i tangible de com el gran altaveu digital ocupa una posició prioritària per a qualsevol organització empresarial, per poder difondre la seva activitat, captar nous clients i promoure els seus productes i serveis.  

Foto: Pere Moles “Sortida Tour de France a Escaldes-Engordany”

tdf-2016-digital-600x513

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s