Canvis a Facebook

Per donar la benvinguda a l’estiu, Facebook ens ha preparat tot un seguit de canvis en el seu funcionament que afectaran molt les nostres interaccions amb la xarxa. Els canvis es noten sobretot a la presentació de les pàgines i als continguts que podrem veure en els nostres murs.

Albert_faceEl més visible és el canvi d’aspecte de les pàgines que a partir d’ara seran més clares i visibles: la foto de perfil ja no tapa el banner superior i el disseny és més llegible i lluminós. És una interfície molt més entenedora per a les pàgines professionals, i  que ha de permetre una millor interacció amb els seguidors

Però els canvis no només afecten la interfície, també afecten els fils d’informació. Els perfils personals tornaran a rebre de forma prioritària els continguts que publiquen els seus amics i familiars, i alhora rebran menys continguts provinents d’altres pàgines a Facebook o de mitjans de comunicació que veuran reduïda la seva presència en els nostres espais.

Facebook argumenta que aquests canvis es deuen sobretot a les queixes de molts usuaris que deien que no rebien una gran part de les publicacions dels seus amics i familiars en el seus timelines, i que en canvi, rebien molta publicitat i pàgines que no els aportaven res. D’altra banda, per afavorir la compartició, també s’ha canviat el botó de “Share” per un disseny més modern i atractiu.

Facebook avisa que el “reach” orgànic de les pàgines disminuirà de manera important. Segurament, seguint la seva estratègia empresarial, la companyia vol privilegiar els “boosts” de pagament per generar més negoci. Però el que no canviarà serà la importància dels continguts que es publiquin, i quan més originals siguin i més centrats en l’audiència, més “reach” tindran.

Cada cop ens ho diuen més clar: cal adaptar-se als seguidors i proveir-los de continguts que ells comparteixin naturalment amb els seus amics. Només d’aquesta manera, les empreses no patiran tant aquesta disminució de “reach”.

Més que mai serà necessari ser molt curós i professional amb les publicacions que es facin en les teves pàgines. No pateixis,  des de DIGUI et podem ajudar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s