Canvis polèmics a Instagram

Fins ara, les imatges publicades a la xarxa social Instagram es mostraven en ordre cronològic invers, és a dir, les més recents eren les primeres que es veien. Però això està canviant. Darrerament, aquesta app- que pertany a Facebook- està desplegant un nou algoritme que canvia l’ordre de visualització de les imatges.

L’objectiu, segons Instagram,  és oferir en primer lloc als usuaris el contingut que creuen, és més atractiu per a ells. El canvi respon a la voluntat que els usuaris no es perdin els missatges de les persones amb qui es té més afinitat.

En efecte, segons un estudi efectuat per la mateixa companyia, amb l’algoritme actual la gent perdia una mitjana del 70% de les imatges que apareixen en el seu flux. A partir d’ara ja no importarà quants comptes se segueixin, sempre apareixeran els continguts que Instagram identificarà com a més interessants per a l’usuari.

Aquest nou algoritme, anunciat al passat mes de març, no agrada a tothom. Molts usuaris s’han queixat d’aquests canvis, especialment perquè Instagram no especifica com funciona ni en quins criteris es basa per definir què és el que interessa als usuaris.

No fa gaire, Twitter també va provocar la ira d’alguns usuaris d’Internet amb l’anunci d’un canvi en l’algoritme que permet la visualització dels tuits. Però a diferència d’Instagram, només els primers tuits del flux es mostren d’aquesta manera – la resta sempre es presenta en ordre cronològic invers.

Facebook, en canvi, ja fa temps que va adoptar aquesta manera de mostrar el contingut, i no seria d’estranyar que Instagram hagi adoptat els algoritmes que ja funcionen a la casa mare.

Així doncs, i basant-se en l’experiència de Facebook, si vols ser vist a Instagram, hauràs de crear contingut més original, visualment atractiu i sobretot etiquetar-ho correctament de forma que cobreixi els interessos dels teus seguidors, encaixi en els nous algoritmes i respongui realment al que vols ensenyar.  Si vols, nosaltres et podem ajudar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s