Les persones volen un tractament “Selfie”

Amb la revolució digital, les persones volen un tractament “selfie” i cada dia valoren més les informacions compartides. Aquests nous usos i costums estan liderats per les xarxes socials i canals de diàleg com Twitter. Cada dia és més important, per a les administracions i  les empreses, ser on està el ciutadà i oferir-li un tracte personalitzat o una oferta comercial a la seva mida. Les empreses han de donar cada vegada més importància a la seva relació amb els clients a les xarxes socials.

La relació amb el ciutadà o el client ja no s’entén sense aquests canals de comunicació. Creiem que el moment de jugar, provar i testejar, ja ha passat i ara ja és el moment d’actuar i de passar a l’acció.

Si inicialment les xarxes socials es van utilitzar per difondre els missatges i les publicitats com es feia en els mitjans tradicionals de comunicació, ara s’ha de fer un pas decidit endavant . Les xarxes socials són un canal de diàleg privilegiat amb les persones. S’ha de privilegiar un intercanvi personalitzat sobre els temes que els interessen individualment, reduint la publicitat en mode push.

S’ha de saber crear comunitats al voltant dels interessos dels ciutadans, per ajudar-los, orientar-los en el dia a dia, o quan busquen una informació o un interlocutor vàlid. L’intercanvi d’informacions, imatges i vídeos en les xarxes, al voltant de les temàtiques d’interès de les persones, pot permetre de generar missatges d’emocions reals i cohesionar aquestes comunitats.

Avui, per a les empreses i les administracions, les xarxes socials representen un repte important, però sobretot una gran oportunitat. Ens conviden a reaccionar en temps real i a tenir cada vegada més empatia amb la nostra època, els nostres conciutadans i els nostres clients. En el fons, és l’objectiu de qualsevol organització: entendre les noves demandes, obrir els ulls al món, i treballar amb ell i per a ell en el moment present.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s