Bars i Restaurants, espais socials

Nous consumidorsEls bars, pubs, cafès i restaurants han estat sempre espais de trobada, conversa. Espais socials per excel·lència. Amb les xarxes socials, aquest espai físic s’està traslladant també cap a Internet. Per això és indispensable, per a qualsevol negoci de restauració, ser present a la xarxa i permetre als seus clients ampliar l’espai social físic cap a l’espai virtual que ofereix Internet.

Oferir Wi-Fi gratuïtament permet atraure més clientela, que passarà també més temps dins del local. Si la gent s’ho està passant bé, fa una foto i la penja a les xarxes socials, a la vegada fent promoció de l’establiment. Facilitar als possibles clients poder compartir amb els seus amics l’experiència en un local, és una promoció 5* per a qualsevol establiment. Però també s’ha de vigilar amb possibles abusos, i avui en dia, una pràctica que es generalitza és el d’oferir un temps de connexió o un ample de banda limitat.

Però no n’hi ha prou en confiar amb la bona voluntat dels clients perquè ens facin – bona-publicitat. Tots els negocis han de definir una estratègia digital pròpia de presència en els espais virtuals. No s’ha d’esperar que els clients facin publicitat de la bona acollida que han tingut, del bon tracte que els han donat o de l’excel·lent producte que han tastat. El revers de la medalla és que si no ha estat bo, també ho explicaran i pot ser molt perjudicial.

Aquesta presència no té un cost elevat ja que molt sovint només passa per oferir, a més del Wi-Fi, una sèrie d’informacions més controlades del que és el local, mitjançant:

– Tríptics digitals

– Compartir el bons comentaris que fan els clients

– Explicar coses sobre el local, la seva filosofia, el seu ambient, on es troba…

– Promocionar productes

– Donar informacions d’interès pels clients

– Publicitar esdeveniments que tindran lloc a l’establiment

Totes aquestes informacions es poden difondre a través de diferents canals online, com hem anat explicant en moltes de les entrades del nostre blog. L’estratègia digital ajudarà a definir els millors canals per difondre la informació segons el tipus de clientela que es busqui o es tingui.  Avui en dia no tot es limita a Facebook o Twitter, potser cal disposar d’un web o d’un blog, un canal Instagram o ser present a Google+.

Entendre les necessitats de la clientela quan estan físicament al local o quan naveguen pels seus espais virtuals, i oferir un bon servei en qualsevol dels dos móns, són elements clau en l’èxit del negoci dels bars, cafès, pubs i restaurants del segle XXI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s