Les grans empreses del IBEX35 també aposten per les xarxes socials

IBEX35Les grans empreses de l’IBEX 35 també aposten de forma decidida per la comunicació online i les eines 2.0. No tan sols com a instrument per a difondre els seus missatges a diferents grup d’interès, sinó també amb la visió de potenciar la seva activitat comercial, incrementar el seu creixement i millorar la seva competitivitat. Les eines generalment més utilitzades per aquestes companyies són Facebook, Twitter, Youtube, Google+ i LinkedIn, sense deixar de banda altres més visuals com Instagram o Flickr.

Els objectius fonamentals que les motiven a utilitzar les xarxes social són el fet de reforçar la seva imatge de marca, participar en els nous hàbits de la societat de la informació, així com millorar l’atenció al client obrint nous canals de comunicació i diàleg. D’altra banda aquesta presència també s’aprofita per canviar la forma de reclutament de col·laboradors, al permetre d’accedir directament al mercat laboral per captar talents, sense intermediaris.

Aquests nous canals donen igualment un espai perquè  tant clients i proveïdors com accionistes i empleats puguin opinar sobre l’empresa i els seus productes o serveis. La companyia pot recollir així totes les opinions que li arriben directament a fi d’alinear la seva estratègia amb tot el que demanen les persones més implicades en la vida de l’empresa. La presència en les xarxes socials de les grans empreses de l’IBEX 35 és doncs una aposta, clau per a moltes d’elles, que ve acompanyada d’una estructura molt professionalitzada de dinamització, seguiment i monitorització d’aquests nous canals, per crear continguts, evitar generar buzz negatiu i gestionar tant les crítiques com els elogis.

I tu,  ja estàs preparat?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s