I si perdo el mòbil ?

Amor de GeekFa alguns anys, deixar-se les claus del cotxe o de casa era un petit drama que ens obligava a l’enutjosa tasca de cridar un serraller, o d’avisar els bombers. Avui, continuem oblidant les claus dins de casa, però això no ens angoixa ni una tercera part del que pot suposar en un dia qualsevol el sotrac de perdre el mòbil, i tot el que això comporta. Ho explica Marc Torrano en el següent article.

Els dispositius mòbils han arribat per facilitar-nos la vida. Si més no, és la visió que molts tenim dels smartphones i de les tauletes que, en alguns casos, s’han tornat del tot imprescindibles. Mentre els psicòlegs es posen d’acord discutint si realment existeix una addicció al mòbil o se l’ha d’anomenar dependència, alguns fets i dades de la nostra societat confirmen que aquesta relació humà-màquina es fa més estreta amb el pas del temps, i que l’edat d’iniciació disminueix. Una dada: dels 6.000 milions d’habitants del planeta, el 80% tenen mòbil. El 70%, raspall de dents.

En el cas dels adults, l’ús d’aquests dispositius va molt lligat a la nostra activitat a Facebook, Twitter i d’altres xarxes socials. Interactuem amb aquests aparells entre 40 i 80 cops al dia de mitjana, i el 91% de l’accés a Internet des de mòbils està relacionat amb aquestes xarxes. I la gran majoria d’aquestes actualitzacions (aproximadament 3 de cada 4) les realitzem des de les aplicacions que hem instal·lat prèviament. Arribats a aquest punt, és el moment de preguntar-nos: i si perdo el meu mòbil, el més preocupant es perdre la meva agenda de contactes? Què podem fer per evitar que qui es trobi (o ens robi) la nostra tauleta tingui accés a la informació dels nostres perfils socials?

La primera reacció és canviar les claus d’accés als diferents llocs. És una acció a prendre, evidentment, però no n’és l’única. De fet, no serveix per impedir que algú pugui utilitzar l’aplicació de qualsevol xarxa social perquè ja està autoritzada. Les apps no confirmen la clau d’accés cada cop que les obres, sinó que el que fan aquests protocols d’autorització és comprovar si han estat habilitats per accedir-hi. El que s’ha de fer, doncs, és entrar a cadascuna de les nostres xarxes socials i revocar l’accés que hi tenen totes les aplicacions que podem fer servir per actualitzar l’estat, penjar fotos o vídeos…

Revocar acces

Per augmentar la seguretat dels nostres terminals, també estaria bé activar aplicacions que els bloquegin amb un codi numèric o instal·lar-ne alguna que permeti geolocalitzar l’aparell en cas de pèrdua. I tenir sempre a mà el codi IMEI que permeti un bloqueig total des de la vostra operadora com a solució final 😉

Nota: en el cas concret de Facebook, és possible bloquejar l’accés des del terminals amb un canvi de clau en cas que tinguem habilitat una opció de seguretat anomenada “Dispositius reconeguts”. Això ens obligarà a introduir la nova clau en tornar a entrar des del mòbil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s