No dinamitzarem res sense una estratègia online

Realitat augmentadaLa revolució que ha suposat Internet, ha canviat la nostra forma de comunicar i d’interactuar en el nostre dia a dia. Aquest canal de comunicació que ja porta més de 20 anys amb nosaltres ha fet caducar formes de fer que encara eren vàlides en els anys 80/90 del segle passat. Avui tot projecte empresarial, comercial i de societat ha de tenir en compte la seva component online. Amb l’arribada de les tecnologies mòbils i dels “smartphones”, Internet s’ha començat a consumir al carrer i en les botigues, permetent als consumidors consultar informació i comparar preus in-situ i en temps real.

La tendència actual dels consumidors és consultar cada vegada més els seus dispositius mòbils, per maximitzar l’experiència de cada moment. Aquesta nova dinàmica ens ha de portar a planificar les ciutats i les seves infraestructures pensant en que han de ser també 2.0. La reforma d’un eix comercial o la seva peonalització, no pot ser vist només com un problema de mobilitat i d’accés físic a comerços, despatxos, hotels i apartaments. Massa sovint encara aquest tipus de projectes de reforma i planificació urbanística segueixen sense contemplar la revolució de la societat de la informació, i fins i tot l’obvien.

Aquesta reforma ha de contemplar la connexió en mobilitat dels passants. S’obre aleshores un nou ventall de possibilitats que pot permetre gaudir, tot passejant, de serveis de realitat augmentada, de descoberta d’ofertes mitjançant el geo-posicionament o de compra i de pagament mitjançant el dispositiu mòbil entre moltes altres innovacions. El carrer esdevé aleshores no sols un lloc de pas, sinó també un lloc de vida connectat tant als comerços i serveis locals, com al món global.


Tanmateix, la promoció i dinamització d’un eix comercial per a vianants ha de disposar d’una sòlida estratègia online, que permeti al visitant poder conèixer i planificar la seva visita abans de desplaçar-se, i després compartir l’experiència amb els seus amics. Aquesta estratègia online, no s’ha de limitar a una pàgina en alguna de les xarxes socials , o a un vulgar copiar i enganxar d’altres experiències en altres ciutats. Ha de ser una estratègia adaptada a la realitat local i al seu desplegament tecnològic així com al nivell d’adopció d’aquesta tecnologia pels negocis implicats.

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s