Andorra i les xarxes socials 2013

Social NetworkFa un any, ja vàrem realitzar una petita anàlisi sobre les dades de les xarxes socials que fan referència a Andorra. Amb les noves dades a la nostra disposició, volem actualitzar l’estudi del 2012 per veure l’evolució que han registrat les xarxes socials, al nostre país, durant aquest any passat.

Segons Facebook, 35.620 persones majors de 13 anys i registrades en aquesta xarxa, diuen viure a Andorra, en front de les 31.100 persones que hi havia al gener 2012. Això suposa un increment absolut del 14,5% en un any i representa, a gener 2013, un 53,8% de la població d’Andorra en front el 46% que representava aquesta franja d’edat al 2012 per un increment relatiu del 7.8%.

Si analitzem les dades per franges d’edat tenim la següent distribució de la penetració de Facebook en la societat andorrana.

13-24 Anys

25-34 Anys

35-44 Anys

45-54 Anys

55-64 Anys

+65 Anys

101,1%*

93,8%

54,3%

37,7%

22,9%

8,3%

* En aquesta franja d’edats a causa de la política de Facebook d’acceptar  només  majors de 13 anys, les dades dels inscrits a la xarxa podrien encobrir pràctiques no autoritzades.

L’increment relatiu més significatiu, comparat a ara fa un any, és per la gent de més de 55 anys amb un creixement de prop d’un 100%. Els adults entre 35 i 55 anys el segueixen amb quasi un 50% d’increment relatiu i pels joves adults entre 25 i 34 anys amb un 15% de penetració de més.

Per gèneres obtenim un 47,5% de dones en front d’un 52,5% d’homes, quan l’any passat teníem un empat gairebé perfecte.

 L’us dels dispositius mòbils ha experimentat un augment considerable entre els usuaris “Andorrans” de Facebook, passant d’un 38% a principis de 2012 a un 58% a data d’avui. Els dispositius Androïd, han superat als dispositius mòbils de la companyia Apple en les preferències per la connexió. Les dades sobre els sistemes operatius situen al Androïd amb un 53,3% i el iOS dels dispositius Apple amb un 43,1%.

Facebook és la xarxa social amb més penetració al nostre país. Linkedin la segueix amb prop de 1.850 professionals registrats, seguit de Twitter amb uns 1.500 comptes de microblogging actius, uns 900 comptes a Google+, Youtube al voltant de 850 usuaris, i uns 300 usuaris de Pinterest.

Els productes Google estan al podi de casa nostra, durant el darrer trimestre de 2012, el navegador Chrome (34,4%) va superar Internet Explorer de Microsoft (31,9%) en les preferències dels internautes andorrans, seguits per Firefox (18,2%) i Safari d’Apple (13,8%).

 Encara no estàs prou convençut de la importància de les xarxes socials?

Fonts:  Facebook.com, Statscounter.comEstadistica.adLinkedin.com i gplusdata.com

L’equip de Digui

Un comentari

  1. Hi, i think that i noticed you visited my website thus i got here
    to go back the prefer?.I am trying to in finding things to enhance my site!

    I suppose its good enough to make use of a few of your ideas!
    !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s