Andorra i les xarxes socials 2013 (II)

Facebook Connections
Visualizing Facebook Connections, Flickr, jeffmcneill, Creative Commons license

La setmana passada hem llegit -no només a la xarxa sinó també – en diversos mitjans de comunicació del país, els resultats del nostre estudi sobre Andorra i les xarxes socials 2013. Avui hem pensat que val la pena que posem en context aquestes dades pel que fa a les tendències mundials, especialment pel que fa al cas de Facebook.

El continent més connectat a Facebook -en proporció a la població- és l’Amèrica del Nord amb un 44,66%. pel que fa al vell continent, la mitjana de penetració de Facebook en la població  és del 30,38%. El país europeu amb més presència és Mònaco,  amb un 102,59%. Una dada que intuïm està més relacionada amb el fet de voler dir que vius a Mònaco que no pas que hi visquis realment. Darrera Mònaco, apareixen: Islandia amb un 72,75%, Gibraltar amb un 72,51% i les Illes Faroe amb un 65,98%. Andorra amb un 53,8% de penetració se situa en la 7ª posició europea, just per davant de Malta i just per darrera de Suècia. Portugal amb un 44,06%, França amb un 39,55% i Espanya amb un 37,47% queden molt per darrera nostre.

Pel que fa a la variació d’usuaris a Facebook, en aquest darrer any, Andorra se situa en la 1ª posició a nivell europeu amb un creixement del 14,5%, davant de Bielorússia amb un 11,89% que se situa en la 2ª posició.

El nostre creixement és molt superior al que s’observa a nivell europeu, amb una mitjana del 2% i similar al que s’observa en països asiàtics com Macau i Vietnam o de l’Orient-Mitjà com l’Iraq.

A nivell mundial, el creixement més important és per Austràlia amb un 50% d’increment. Cal remarcar que en alguns dels països amb més usuaris es comencen a observar signes de saturació i decreix en el nombre d’usuaris a Facebook, com per exemple als Estats-Units -amb una baixada del 0,07%- o la Gran-Bretanya amb un decreixement de l’1,11%.

Fonts:  Facebook.comStatscounter.comEstadistica.ad i socialbakers.com

L’equip de Digui

6 comentaris

  1. Hem constatat un augment de quasi 100% en la franja d’edat de més de 55 anys, aquesta part podria ser fruit de les formacions organitzades a la gent gran. Són una bona tasca d’integració i reducció de la fractura digital. Per altra banda la franja 35-55 anys augmenta d’un 50%, creiem que aquest és produeix per una major presència de professionals, les xarxes socials s’han d’integrar cada més en les estratègies empresarials i és una de les grans evolucions que s’han produït aquest any. Finalment el creixement vegetatiu o natural que es produeix amb l’arribada cada any d’una nova franja d’edat de digitals natius.

 1. Reblogged this on yasminacanedo and commented:
  Tot i que la societat andorrana a les xarxes encara ha de crèixer en quant a opinió i participació i iteracció més activa més enllà del “m’agrada” aquestes dades són fantàstiques. Si el creixement en l’ús de les xarxes continua amb aquesta tendència potser sí que ens podríem arribar a convertir en un laboratori 2.0. Gràcies per aquest post a Digui!

  1. Gràcies pel teu comentari Yasmina, no creiem que el creixement pugui continuar amb aquestes xifres. En països amb molts usuaris pateixen lleugers retrocessos. En altres xarxes tenim percentatges de participació equivalents a països del Europeus. Per exemple, la penetració de Twitter és similar a la que tenen a França, pot ser podem ser un bon lloc per analitzar tendències o comportaments.

   1. Gràcies per la vostra resposta. La veritat és que aquest és un debat interessant. És cert que un gran creixement no s’assolirà però ara mateix en el cas d’Andorra a Twitter en general som sempre els mateixos els que comentem i som actius. Generalment el perfil majoritari són persones que treballen en comunicació o interessades en la matèria. I en aquest sentit sí que crec que hi haurà una evolució, així com en el tipus d’activitat. Penso que la participació activa a les xarxes és, en certa manera, un termòmetre de democràcia i als ciutadans d’Andorra cada vegada els costarà menys opinar amb noms i cognoms. Què en penseu al respecte?

   2. Yasmina pot ser més que la democràcia, Twitter mesura l’adopció de les noves tecnologies per part de la societat. Al seguir una llista de comptes de vegades sembla que només hi hagin aquests comptes en la xarxa. Quan recerques possibles seguidors pels clients, realitzes que hi han molts més. Gràcies per les teves aportacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s