Una campanya turística viral molt original

El país dels Pirineus. Vine i tasta'l
Fotos: Pilar Zúñiga

L’Agència Catalana de Turisme va convidar recentment 11 usuaris d’Instagram per promoure el territori català a travès del boca a orella en les xarxes socials, a través d’ imatges, amb textos curts i comentaris.

Els instagramers seleccionats provenien de diversos països com Noruega, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, França i Espanya. Tots ells sumen més de 500.000 seguidors, i cadascun genera més de 1.000 fotos amb una difusió espectacular a la xarxa. La iniciativa s’ha dut a terme a través de #igerscatalunya, que va col·laborar en la selecció dels igers amb l’objectiu d’obtenir la màxima difusió.

Aquesta fita s’ha aconseguit,  com ho proven les més de 10 fotos en el top10 d’Instagram a nivell mundial durant diversos dies i les més de 6.000 etiquetes compartides a Instagram sota l’epígraf de #catalunyaexperience . A més, hi ha hagut una repercussió mediàtica molt important de la iniciativa, fins i tot generant un concurs de fotos d’Instagram sobre Catalunya que actualment ha rebut més de 2.000 imatges, a nivell de mitjans de comunicació tant importants com el Periódico de Catalunya, .

A Andorra, fa un any, Ordino va iniciar un concurs d’imatges d’Instagram que va assolir un gran èxit de participació amb més de 600 imatges. Aquest va ser complementat amb una exposició al Carrer Major del poble amb les imatges generades, un atractiu turistic més que va incrementar l’interés per la segona edició del concurs i va propulsar l’etiqueta #ordino al capdavant en les xarxes Instagram i Twitter.

Són iniciatives que permeten difondre el territori amb un impacte gairebé immediat gràcies al poder de les imatges. Les campanyes d’aquests tipus permeten la creació de comunitats virtuals força actives, que són una base sólida de màrqueting one to one, i que faciliten la venda d’experiències úniques -que al final són les que atrauen els possibles visitants i turistes-.

És una estratègia que les grans marques comercials o els productors de Hollywood ja han entès i adoptat, tal i  com ho demostra la difusió viral a través de les xarxes socials dels seus nous anuncis o de les seves campanyes publicitàries, multiplicant -per molt- el seu impacte. Les xarxes socials s’han convertit en les grans aliades del món publicitari i del màrqueting perquè permeten arribar a molta gent, de manera personal i a un cost molt baix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s