L’espai temps de les webs

Einstein estaria d’acord amb nosaltres. Tot és relatiu. El que ens envolta, el que ens passa, i sobretot, la percepció que tenim del temps, i és que el temps no corre igual per a tots.

De la mateixa manera que els anys no passen igual per a tothom, en l’àmbit del 2.0 ens fem grans més de pressa que en el dia a dia tridimensional.

Les distàncies es deformen, el temps s’accelera. Estem al cas del que passa a mil quilòmetres de distància, abans no ens arriba l’olor de socarrim de la torradora de la cuina.

Les distàncies no depenen d’una mesura mètrica estandaritzada, sinó de la confluència d’altres paràmetres: com el nombre de persones connectades en un mateix moment, de la qualitat del senyal de connexió, o de la incidència que qualsevol succés pugui tenir sobre una determinada comunitat virtual.

De la mateixa manera que la xarxa ha alterat la manera de comunicar-nos, també incideix- i cada cop més- en la caducitat del que explica, del que oferta. Fa uns quants anys, quan es van començar a desenvolupar les primeres webs per a empreses, es pensava que aquestes eines eren més o menys fixes, amb continguts renovables, però estàtiques en essència.

La realitat, i la ferocitat del temps ens confirma l’error d’aquesta apreciació. Si la teva web té més de dos anys pots estar segur que està fora del món. Les modes en el món virtual i els interessos dels visitants canvien molt ràpidament.  Avui, 3 mesos a la xarxa equivalen -més o menys- a 1 any en el món real. L’evolució de la tècnica, de les modes gràfiques i l’aparició de nous i millors serveis fan que s’hagi de vetllar regularment per què la nostra web o el nostre producte no quedi  obsolet i/o antiquat.

Fa més d’un any que no revises els continguts del teu web? Creus que potser li convé una nova imatge? Que potser cal definir millor els seus paràmetres? Ajustar-se a noves propostes? Oferir nous productes?

Malgrat que l’usabilitat sigui correcta, si constates que el nombre de visitants ha baixat en els darrers temps potser cal analitzar-ne els motius i determinar si només necessites uns petits canvis per respondre millor a les expectatives dels teus visitants, o si bé t’has de plantejar una reforma integral.

El teu portal web és el teu aparador a la xarxa i l’has de saber cuidar i renovar, de la mateixa manera que faries amb l’aparador d’una botiga convencional.

Els gestors de continguts permeten modificar la informació i implementar nous dissenys d’una forma senzilla. Però amb això no n’hi ha prou: no s’ha d’oblidar que dins la immensitat de la xarxa, els websites o portals webs s’han de promocionar i que no n’hi prou de comprar un domini i penjar unes pàgines web més o menys ben fetes per què la gent et trobi. S’ha de treballar el SEO i la presència en xarxes socials per mirar de redirigir el trànsit cap al teu domini, crear e-notorietat i un interès en el món globalitzat, tal i com hem explicat en articles anteriors.

La nostra presència a Internet és el resultat d’un conjunt d’accions que incideixen sobre la pàgina web, el bloc, les diferents xarxes socials… i tot plegat  aliniat i integrat amb la teva estratègia global d’empresa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s