Linkedin: la xarxa social Professional x Professionals

Linkedin. Imatge: CC-BY-SA Flickr/nanpalmero

A Andorra, més de 30 empreses tenen avui pàgines registrades a Linkedin, i uns 700 professionals tenen el seu perfil en la xarxa social. Linkedin a Andorra encara té un marge de creixement important per arribar als nivells de penetració que té en la majoria de països occidentals. T’animem doncs a crear-hi el teu  perfil, afegir-hi la teva empresa i a començar a fer créixer la teva xarxa professional, i ja que hi som, també ens pots seguir des d’allà. Si encara tens dubtes, tot seguit t’expliquem perquè resulta ser una eina tant interessant.

Creada fa 10 anys, Linkedin va ser una de les xarxes socials pioneres i segueix avançant amb una activitat a l’alça. Té avui més de 150 milions d’usuaris personals de més de 200 països i el ritme de creixement d’usuaris és de l’ordre de 2 nous usuaris cada segon. La repartició per gènere correspon a un 58,9% pels homes i un 48,1% per les dones. Entre els usuaris de Linkedin, s’hi  troben executius de totes les empreses del Fortune 500 del 2011. Més de 2 milions d’empreses tenen un perfil corporatiu creat en la xarxa social i s’hi van fer més de 4.200 milions de recerques professionals durant el 2011. La companyia va entrar en borsa, el 19 de maig del 2011, al New York Stock Exchange (LNKD) essent la primera xarxa social “pure player” en cotitzar.

Linkedin és la xarxa social orientada al món professional més important actualment. Dóna la possibilitat als professionals de publicar el seu currículum vitae online, de crear i mantenir els contactes de la seva agenda professional amb altres usuaris, i permet accedir als perfils d’altres professionals que no estan dins de l’agenda directa de contactes però que guarden relació amb algun dels seus contactes principals. A part dels perfils personals, també existeixen els perfils d’empresa que permeten presentar la corporació, els serveis que ofereix i reagrupar els empleats que treballen o han treballat per la mateixa. Linkedin va afegint regularment més eines i funcionalitats que donen una visió més global de l’activitat professional dels usuaris i impliquen els contactes de la seva xarxa, com ara enquestes o promoció d’esdeveniments.

Els perfils personals a Linkedin tenen tot el que cal per permetre mantenir i promoure el contacte professional. Per això, la pròpia xarxa recomana que els usuaris completin el seu perfil com a mínim en el 75%, i incloguin un currículum actualitzat amb fotografia. També és molt recomanable enllaçar el perfil amb altres eines de publicacions o xarxes socials, com Twitter, Slideshare i blogs, per publicar informació professional que puguin resultar interessants a la nostra xarxa de relacions. Aquesta multiplicitat d’informació ha portat Linkedin a ser utilitzada com a xarxa de referència en un 98% de vegades per les empreses de recursos humans o els departaments de recursos humans en la recerca de talents i de professionals, com ho fan 82 de les empreses del Fortune 100.


Fonts externes:
linkedin.com
THE 2012 SOCIAL RECRUITING ACTIVITY REPORT by Bullhorn Reach
(February 2012)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s