10 consells per promoure el teu negoci en les xarxes socials

Client Social Media

La promoció del teu negoci en les xarxes socials requereix d’un treball específic en 2 àmbits molt diferenciats: la part online, que és molt important i la part offline que possiblement sigui la més eficaç.La part offline no és massa complicada, ja que als teus clients els pots recomanar que busquin els teus perfils de Facebook, Twitter, i altres xarxes socials que puguin ser interessants per a tu, per afegir-te com a amic, fer-se fan o seguidor teu. Requereix de les habilitats comercials de tota la vida, comentant-ho  amb la teva clientela, utilitzant el boca a boca que sempre ha funcionat molt bé. També pots optar per cobrir el teu negoci amb cartells incentivant als teus clients perquè t’afegeixin com amic o afegir-ho a la teva tarja de visita.
La part bona d’això, és que són clients que segurament coneguis i als quals els podràs deixar comentaris més personalitzats, propers i no tan genèrics, informar-los dels productes que a ells els agrada. A més, podràs conèixer els amics dels teus clients que possiblement també siguin cares conegudes per a tu, de manera que tens molt de guanyat i poden convertir-se en clients potencials.

Per la part online, et podem donar alguns consells per millorar la teva presencia i donar al teu negoci més visibilitat a la xarxa, i que et permeti difondre la teva informació de forma més ràpida, econòmica i arribant a un més gran nombre de persones:

1. Una pàgina web 2.0

No tens pàgina web? Què esperes? Un negoci sense web és un negoci que no existeix.  La presència a la xarxa ha esdevingut un factor de decisió per qualsevol client potencial, i la pagina web és el teu aparador virtual. Si tu no la tens, la teva competència que si la té i segur que t’està prenent clients i parts de mercat. La teva web també ha de ser el portal d’entrada cap al diàleg amb els teus clients, enllaça-la doncs amb els teus perfils socials.

2. Crea i promou els teus perfils socials.

El mateix que fas offline l’has de practicar online. Com? A través de les eines com les xarxes socials, la teva pàgina web i el correu electrònic. Crea els teus perfils a les xarxes socials i promou-los per aconseguir seguidors, amics o fans. Per la pàgina web, el millor són els enllaços als teus perfils socials, amb les aplicacions que mostren la teva activitat, sigui a Facebook o Twitter. Existeixen varies aplicacions que poden mostrar qui son els teus fans, o quins son els darrers tweets que has fet.

El correu és una eina eficaç si afegeixes les teves dades de contacte a les xarxes socials en la teva signatura. A més, cada vegada que algú rebi un correu teu, veurà a la teva signatura l’enllaç al teu perfil social i et pot afegir com amic o seguir-te.

3. Actualitza regularment

Per incentivar els teus clients a visitar sovint les teves pàgines i seguir els teus perfils socials, és imprescindible anar oferint de forma regular noves informacions i noticies. Diferents estudis mostren que si la informació no és renova regularment, les visites i els seguidors baixen ràpidament. Presenta les novetats tan d’articles, com horaris, d’informació o d’esdeveniments que puguis organitzar.

4. Apareix a Google Maps

Afegeix el teu negoci a Google Maps; no és gens difícil i et donarà molta visibilitat. Google ja utilitza la ubicació quan fem cerques, de manera que si els teus clients busquen el teu tipus de negoci prop del lloc de recerca, apareixerà el teu negoci com a resultat. A més a més pots enllaçar en la teva pàgina web la localització en el Google Maps.

5. Afegeix a altres comerços

Afegint a altres comerços tindràs accés a més visitants potencials. Així de senzill. Evidentment no has d’afegir als teus competidors si no vols, però altres negocis complementaris al teu poden ser molt interessants. Això també és vàlid per a les vostres pàgines web, i si feu un intercanvi d’enllaços aconseguireu millor posicionament en els cercadors.

6. Promou els comentaris i “M’agrada”

És essencial que els teus seguidors et vagin deixant comentaris i que tu demostris que n’estàs al corrent, promoguent la interacció utilitzant el botó “m’agrada”. Si ets autèntic i genuí no hauràs de demanar-los que ho facin, ja que ells mateixos ho faran sols. Sobretot, no tinguis por dels comentaris negatius perquè et poden permetre de millorar i demostrar que escoltes i t’adaptes als desitjos dels teus clients. És important respondre als comentaris sobretot si són crítics, estàs dialogant amb ells com si estiguessin davant teu, i a més et poden llegir futurs clients.

7. Obre un compte de Flickr i/o Youtube

Una bona idea és obrir un compte de Flickr i/o Youtube i penjar fotos i vídeos amb els teus millors clients. Això mateix ho pots fer amb Facebook. Les cares somrients dels teus clients seran la teva millor arma de vendes. Sempre consulta amb ells si pots penjar aquests continguts a internet, perquè et podries causar algun problema.

8. Afegeix el teu negoci a una xarxa de geolocalització

Si afegeixes el teu negoci a una xarxa de geolocalització com Foursquare i cada dia fas un check-in en ell, pots compartir les actualitzacions en els teus perfils socials i ho veuran els teus seguidors / amics. A més, pots incentivar als teus clients perquè cada vegada que et visitin facin ells també check-in.

9. Dóna’t d’alta a webs o xarxes especialitzades

Si et dones d’alta en webs o xarxes especialitzades del teu sector, segurament tindràs més visibilitat. Normalment aquestes webs tenen l’opció de deixar comentaris dels comerços que s’anuncien i et poden avaluar. També és típic que tinguin l’opció de compartir la informació de la fitxa en xarxes socials, de manera que estàs ampliant la teva visibilitat.

10.  Crea una newsletter

Pots tenir una newsletter per enviar via correu electrònic les teves noticies i novetats als clients que ho hagin sol·licitat.

http://www.digui.ad

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s