Les millors dimensions dels vídeos per Instagram?

És decebedor tenir un vídeo preciós preparat i només publicar-lo en qualitat de Minecraft, o molt menys publicar un vídeo només per adonar-se que la miniatura retallada automàticament és horrible.

Tenint en compte que Instagram és el refugi per a anuncis de vídeo, teasers i altres tàctiques de màrqueting, la teva estratègia a Instagram (IG) hauria d’estar molt afinada. Més de mil milions d’usuaris consulten IG cada mes, de manera que no es pot subestimar la importància de promocionar la teva marca correctament.

És per això que estem aquí per ajudar-te a publicar els millors vídeos d’Instagram possibles. Al final d’aquest article, sabreu com utilitzar els quatre formats de vídeo d’Instagram.

Els millors formats de vídeo d’Instagram

Aquests són els formats de vídeo ideals i les especificitats per als vídeos d’Instagram:

• Còdec MP4 o H.264 (extensió de fitxer de vídeo)

• Àudio AAC (si editeu les vostres pistes d’àudio per separat)

• El vídeo ha de tenir una durada d’entre 3 i 60 segons més enllà dels 60 segons van a IGTV

 • Només 30 fotogrames per segon màxim

 • Taxa de bits recomanada de 3.500

Tot i que molts articles afirmen que els vídeos amb codec H.264 són millors,  és només un còdec per a MP4. La taxa de bits de 3.500 també es recomana àmpliament. Com que IG només admet vídeo HD o 1080p, una taxa de bits més alta no augmentarà la qualitat del vostre vídeo.

Resolucions de vídeo d’Instagram

Han quedat enrere els dies del “squaregram”. IG solia suportar només fotos quadrades en el seu dia, però ara permet als usuaris publicar en més de cinc relacions d’aspecte diferents. Cada orientació de vídeo té els seus pros i contres. Les resolucions màximes i mínimes signifiquen que el vostre vídeo es reduirà o augmentarà la mida.

Els vídeos penjats amb una resolució més petita s’ampliaran amb els requisits mínims i els vídeos massa grans es reduiran per adaptar-se a la resolució màxima. Això pot fer que el vostre vídeo quedi pixelat o no es visualitzi correctament.

OrientacióMínim (píxels)Màxim (píxels)Aspecte Ràtio
Quadrat600×6001080×10801:1
Apaïsat600×7501080×13504:5
Panorama600×3151080×6081.91:1 a 16:9
Stories, Reels i IGTV600×10671080×19209:16
Carussel600×6001080×1080 or 1080×13501:1 i 4:5 (les millors opcions) o 16:9 (Panorama)

Nota: les resolucions especificades en amplada × alçada.

Regles no escrites d’Instagram

Diguem que és difícil trobar guies oficials d’Instagram sobre el tema. La plataforma de xarxes socials té moltes regles no expressades que no queden clares. Aquí teniu algunes coses a tenir en compte si esteu pensant a penjar vídeos a Instagram.

La relació d’aspecte del carrusel dependrà de la relació d’aspecte de la primera foto o vídeo que s’hagi penjat al carrusel.

Els vídeos d’Instagram Story tenen una durada màxima de 15 segons, però podeu gravar contínuament fins a 60 segons, però es retallaran a la publicació. Instagram el retalla automàticament en quatre clips de vídeo i els publica cadascun per separat en la teva història.

Un Instagram Live es pot emetre fins a quatre hores.

És bo tenir en compte que, tot i que les històries d’Instagram no tenen necessàriament un límit de càrregues, és a dir, podeu publicar tones d’històries, ara vigileu en no emplenar les vostres stories amb vídeos brossa. És molt millor que publiques el teu vídeo al vostre perfil d’Instagram i després enllaceu la publicació a la teva story d’IG, per permetre que els vostres seguidors el puguin veure fàcilment.

Durada dels vídeos d’Instagram

Podeu publicar un video d’Instagram de quatre maneres diferents, amb durades diferents. Aquí teniu un resum complet de la durada del vídeo.

FormatDurada
Instagram Feed Video3 segons fins a 1 minut
IGTVFins a 10 minuts per comptes normals, els comptes verificats poden publicar vídeos fins a 1 hora
Instagram ReelsFins a 30 segons
Instagram StoryFins a 15 segons per Story o 1 minut de vídeo pujat en una vegada

La durada del vostre vídeo canvia dràsticament en funció del format al qual esteu penjant. Dit això, cada format de vídeo té els seus propis avantatges i situacions adequades. 

Si voleu aclariments en algun dels punts, serà un plaer poder respondre els vostre dubtes. Si voleu aportar complements d’informació, sereu benvinguts. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s