CopperStealer, el malware que roba els vostres passwords de Google, Twitter i Facebook

Proofpoint, especialista en seguretat informàtica per a empreses, ha revelat fa uns dies que havien descobert un malware anomenat CopperStealer. Aquest últim s’instal·la en el vostre ordinador quan visiteu websites que ofereixen descàrregues il·legals, en particular relacionades amb el keygen (generació de claus, que permet activar programari per al qual no teniu la llicència) o per crackejar (permetent la descàrrega gratuïta de programari de pagament). 

Aquest tipus de llocs web són particularment famosos per difondre programari maliciós durant les descàrregues que realitzeu i serien els principals distribuïdors de CopperStealer. Un cop instal·lat al vostre ordinador, CopperStealer intenta robar les contrasenyes i cookies per a llocs com Facebook, Instagram, Apple, Amazon, Bing, Google, Paypal, Tumblr, i fins i tot Twitter. 

Proofpoint classifica CopperStealer en la mateixa família de malware que SilentFade, StressPaint, FacebookRobot  i  Scranos. Per entendre la seva perillositat, només cal recordar que SilentFade va ser el responsable de més de 4 milions de dòlars en danys al comprometre milers de comptes personals de Facebook. El primer rastre d’aquest nou programari maliciós va aparèixer el 2019, però des d’aleshores ha evolucionat i sembla ser molt més actiu aquest any. Ara com ara, els països més afectats són l’Índia, Indonesia, Brasil, Pakistan i les Filipines.

Proofpoint ha anunciat que col·labora amb Facebook i Cloudflare, entre d’altres, per aturar la seva propagació, generant un avis quan es visiten llocs web que poden infectar el vostre ordinador. 

Potser CopperStealer encara no ha arribat en força a les nostres contrades, però només podem aconsellar-vos d’evitar llocs de descàrrega il·legals, que són massa sovint els responsables, en bona part, de la instal·lació de programari maliciós i altres virus als ordinadors dels internautes que els visiten.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s