Els malsons del Community Manager

Els Community Managers són persones molt patidores que dinamitzen les xarxes socials dels seus clients, sovint sense una xarxa de seguretat. Representen la seva clientela davant de milions de persones i, qualsevol error, es pot convertir en un greu problema per a la marca i la seva reputació. Cada dia pateixen malsons. Us en detallem alguns:

El Troll inesgotable

Vols crear comunitat, i fer que la marca que representes a les xarxes es valori positivament i vagi guanyant seguidores i seguidors. I sembla que la cosa va bé, fins que…apareix el hater que boicoteja tot el que fas. És un Troll amb piles alcalines, com aquell conillet que no parava mai de tocar el tambor.

Equivocar-se de compte

Quan gestiones diversos comptes de clients estàs en greu perill. Mires i verifiques, segueixes els procediments, però reps una trucada i et despistes un segon i… ja has publicat el post on no tocava.

La competència se t’avança

Havies preparat un post en esborrany pel dia mundial del Simpsons, i quan vas a publicar-lo, t’adones que tota la teva competència ja n’ha publicat de molt similars i alguns d’ells, fins i tot amb la mateixa foto/vídeo que volies posar tu. Argggghhhh! Ja pots córrer a girar la truita i a improvisar una solució.

El teu client vol 1.000 seguidors en un dia

Tot i saber que els seguidors no són el que més importa, sempre hi ha clients que volen fer una cursa amb la seva competència pel nombre de seguidors de les seves xarxes, i no para de reclamar-te, cada dia, que vol 1.000 seguidors més i que els vol ja.

No funciona Internet

La Wi-Fi ha deixat de funcionar, el 3/4G també. Ara! just ara que necessitaves penjar el post urgent del teu principal client. No pots fer una Wi-Fi amb el mòbil, truques desesperadament a l’informàtic,  a l’operador de telecomunicacions, t’encomanes a la Mare de Déu de Meritxell… i és que sense Internet o Wi-Fi no pots sobreviure.

L’humor mal interpretat

L’estil de les publicacions i el seu to depenen molt del perfil que desitja el client i el seu públic objectiu. Però preparar una entrada per a una xarxa social en un to més informal i graciós, porta sovint molts maldecaps, quan el missatge no és percebut així pels seguidors.

Segur que aquesta llista no és exhaustiva i tu tens altres aventures a explicar. Quin és el teu malson, Community?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s