Haters, Trolls i Bots

Aquestes darreres setmanes, amb tot el rebombori que hi ha a les xarxes socials, han aparegut molts perfils de nous usuaris i també ens estem familiaritzant amb nous conceptes. Se sent molt a parlar de Haters, Trols i Bots, però sabem en realitat de què es tracta? Intentem fer-ne 5 cèntims!

Comencem pels Haters, aquesta denominació -una mica despectiva- ha estat molt usada pels community managers per etiquetar les persones que sistemàticament critiquen els continguts publicats per empreses o persones. Els haters fan servir l’humor, la ironia o l’humor negre per expressar el seu descontentament o rebuig. Podem definir els haters com cínics hostils i desconfiats, gent crítica, no políticament correcta, que miren de generar crítica de forma enginyosa. Ara, no creiem que sistemàticament odiïn, les entitats o les persones que critiquen, i la seva argumentació -a diferència dels trols-està ben construïda.

El Trolls són els comptes que publiquen comentaris provocadors i irrellevants per ofendre  una part de la comunitat i generar reaccions viscerals. Molt sovint acaben insultant a tots els interlocutors per alterar la línia de discussió i desviar la conversa que no els interessa. “Don’t feed the troll” ha estat un lema que molts apliquen a les xarxes, ignorant aquests tipus d’atacs.

Els Bots són robots de software que ofereixen respostes automàtiques  a les converses en les xarxes socials. Cada cop s’assemblen més a converses humanes, molt sovint gràcies als softwares d’Intel·ligència Artificial, però encara són molt bàsiques. Els bots moderns poden anar a buscar respostes i informacions a les xarxes com el temps, horaris d’obertura, però també serveixen per difondre informacions falses o inflar el nombre de seguidors de segons quin perfil o de fer atacs coordinats… encara no sabem fins a on poden arribar.

El món de les  xarxes socials cada dia és més complex, vols que et donem un cop de mà per gestionar-lo?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s