La vostra pàgina a Facebook perd seguidors?

Aquest passat mes de gener, l’Institut Bridge Ratings va fer un estudi entre els usuaris de Facebook als Estats Units. Els resultats diuen que els joves utilitzen menys la xarxa social que en anys anteriors. De fet, entre 2012 i 2017, ha anat creixent el nombre d’usuaris de Facebook que semblen cada vegada menys satisfets amb la xarxa social.

Amb més de 200 milions d’usuaris als Estats Units, Facebook està experimentant una petita baixada en el nombre de connexions, en particular, a causa de la política i la publicitat cada vegada més present en la xarxa. Els usuaris de totes les edats han afirmat que els missatges de Facebook relacionats amb les eleccions presidencials americanes només han fet que augmentar la sensació de toxicitat de Facebook.

Tant és així, que la proporció de “unfriending” (suprimir algú dels teus contactes o donar-te de baixa d’una pàgina) ha anat creixent de manera important des d’abril de 2016. Un fet que s’ha de posar en correlació directa amb l’augment d’usuaris que des d’aleshores estan utilitzant altres xarxes com Instagram o Snapchat.

El canvi més significatiu el trobem en la franja d’edat entre els 35-44 anys: l’any 2012 el 25% d’aquests usuaris declaraven no utilitzar massa Facebook, i el 2017 aquesta proporció ha pujat fins al 41%. En canvi, entre els nadius digitals, aquesta proporció només ha passat del 31% al 35%.

Amb més de la meitat dels usuaris americans utilitzant Facebook en els dispositius mòbils (53,8%), Facebook ha aconseguit mantenir una bona part de la seva audiència gràcies a innovacions com Facebook Live o les Stories.

S’estima que els propers 4 anys hi haurà prop de 13 milions de nous usuaris americans a Facebook, el que marcaria una baixada de ritme del creixement experimentat fins ara, que passaria del 2,7% al 1,3%. Però també hi ha un fet important a ressaltar, i és que la meitat dels nous usuaris, seran majors de 65 anys.

Totes aquestes dades ens han de servir per poder entendre el que empeny als usuaris de Facebook a fer un m’agrada o no a una pàgina, però també per entendre també el que pot portar a d’altres, a qui abans els hi havia agradat, a fer un unlike i marxar. Entre les 3 raons més citades que porten als usuaris a marxar estan:

  • Una freqüència massa alta de posts
  • Una orientació d’aquests posts massa enfocada a la venda i la publicitat
  • Uns continguts massa repetitius i avorrits al cap d’un temps.

Per no perdre seguidors en un pàgina, mantenir-los o fins i tot incrementar-los és doncs molt important conèixer i analitzar l’audiència a la qual la pàgina es vol adreçar.

Els teus seguidors no han fet like per seguir una finestra virtual que només ofereix publicitat dels seus productes, sense més. S’han d’oferir els continguts que més s’acostin als seus interessos, amb moderació en la freqüència i renovant regularment els missatges, tot guardant un màxim d’originalitat i de compromís. L’acompliment d’aquesta senzilla regla serà, sens dubte, cada vegada més important, en el futur, per l’èxit d’una bona pàgina a Facebook.

Vols que t’ajudem a definir la teva estratègia a les xarxes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s