3 accions a realitzar per ser mediocre en les xarxes socials.

En molts articles precedents hem explicat el que cal fer i el que cal evitar en les xarxes socials per mirar d’aconseguir crear una comunitat de seguidors importants i actius en els nostres canals online. També hem parlat de “Net Etiquette”, un concepte una mica victorià pels nostàlgics de les bones maneres, però important per assolir una bona convivència en les xarxes socials. Ara, una de les coses més importants i certes és que, si no dónes la impressió de ser una persona o una organització humana i agradable, perdràs el respecte dels teus seguidors i segurament , de retruc, possibilitats de negoci.

Aquí us deixem 3 accions garantides per ofendre els teus seguidors i posar la teva reputació onLine en perill:

  1. Ignorar els seus comentaris

Quan anem pel carrer i ens paren per saludar-nos, felicitar-nos, o comentar-nos qualsevol cosa, normalment la bona educació ens fa ser amables i donar les gràcies. A les xarxes socials, hauria de ser igual. Entenem que pot haver-hi algunes matisacions en funció del volum o la massificació dels comentaris, i és possible que no puguem respondre a tots de manera individual. En aquest cas,  podem plantejar fer un like per informar l’usuari que l’hem llegit o bé, de tant en tant, escriure un missatge donant les gràcies a tots els que han dedicat el seu temps per aturar-se per felicitar-nos o comentar el nostre missatge.

Si realment es fa difícil fins i tot realitzar aquestes operacions per culpa del gran volum de missatges que rebem, potser el que hem de plantejar-nos és reforçar l’equip.

  1. Spamejar el seu timeline o newsfeed

Inundar les xarxes socials dels teus seguidors amb abundant contingut i aparentment brillants reflexions pot semblar inofensiu, però en realitat, és molt com ser la persona que pensa que a tots ens agrada escoltar els monòlegs d’aquell que ho ha fet tot en aquesta vida: des d’anar amb BTT pels pendents del Casamanya amb 8 anys, passant per conduir un cotxe de fòrmula 1 o pilotar el darrer model d’Airbus A380. Potser el que farà serà fer-te semblar socialment inepte, o un profund narcisista a la recerca de reconeixement social.

Les persones que surfegen per les xarxes socials busquen continguts del seu interès, i segur que si et segueixen volen informar-se o xafardejar de tu, però no només de tu. Si cada 5 minuts apareix un nou post teu, molts seguidors et posaran en silenci en el millor dels casos o potser et deixaran de seguir.

Si estàs piulant cada 10 minuts a Twitter (no xatejant), penjant diàriament 30 imatges a Pinterest, o publicant a Facebook 5 o 6 vegades al dia, és massa. Com també és massa publicar en 1 minut 4/5 missatges al twitter, i més encara si són les 5 de la matinada i no ho tornes a fer en tot el dia.

Per assegurar que només estàs enviant el contingut més bo d’entre els millors, i no només correu brossa, has de fer-te aquestes preguntes senzilles abans de prémer el botó Tweet o Publicar:

  • La informació prové d’una font de confiança?
  • Pot ajudar els meus seguidors a resoldre un problema, aprendre alguna cosa d’interès, o ser inspiradora?
  • Contribueix a donar una bona imatge de la meva marca o fa millorar la nostra experiència?

Els “Lolcats” poden ser divertits per a molts, però no ens ajudaran a construir un bloc d’estil de vida, o de bona reputació. Ara bé,  potser algun molt de tant en tant vinculat amb alguna cosa que hagi passat,  pot ser interessant.

  1. Massa publicacions comercials

Segons un estudi de Hubspot, 45% dels seguidors deixen de seguir i llegir comptes que només fan autopromoció, o que abusen dels missatges d’ofertes, preus i productes. És un error que cometen moltes marques o empreses.

Tot i que les xarxes socials, són un bon mitjà per promocionar les ofertes, potser s’han de realitzar de forma subtil i útil pels seguidors, alternan-t’ho amb tutorials d’ús dels productes o serveis, consells personalitzats, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s