Nou canvi de direcció de Facebook en matèria d’imatges violentes.

Facebook ImagesL’endemà que la xarxa social enviés un comunicat en què afirmava que permetria la publicació d’imatges violentes “per permetre que els usuaris expressin la seva repulsa”, l’empresa de Califòrnia ha reaccionat a les crítiques, ha retirat el vídeo de la decapitació d’una dona a Mèxic i ha afirmat que “enfortirà” la seva política contra la violència. Amb tot, continuarà permetent la publicació de vídeos violents, amb l’argument que d’aquesta manera els usuaris poden denunciar-los.

La nova polèmica a Facebook té com a rerefons un vídeo en què, sota el títol ‘Repte: Hi ha algú que pugui veure aquest vídeo?’, es veu com un home amb la cara tapada per una màscara decapita una dona a Mèxic. El vídeo es va penjar a la xarxa social, accessible per a majors de 13 anys, sense cap mena d’advertiment que el seu contingut era violent.

Segons la nova normativa, “si alguna cosa es comparteix per plaer sàdic o per celebrar la violència, Facebook l’elimina”. A partir d’ara, els encarregats de vetllar per la integritat de Facebook tindran en compte a l’hora de valorar un contingut no només el que mostra, sinó també el context.

Així doncs, la normativa deixa la pilota en el camp dels usuaris, als quals demana que “actuïn amb cura i de forma cívica quan comparteixin continguts violents”.

Les crítiques han fet reaccionar la companyia, que ha retirat el vídeo de la decapitació i ha assegurat que estudiarà els vídeos “en funció del context”.

A partir d’ara, si volem penjar res ofensiu i violent hem de dir abans que no ens agrada. Quines coses més estranyes que fem a vegades els humans.

Editorial Ningú és perfecte

Font : ARA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s