El referents que dinamitzen el traffic

Boca a orellaCompartir el contingut publicat a la xarxa és una de les bases del web 2.0. Molt del trànsit que s’obté en una pàgina web, un blog o un perfil social té el seu origen en les referències que altres fan del seu contingut publicat a les xarxes socials.

Un informe publicat dimarts per  Shareaholic– un fabricant d’eines digitals que ajuden a aconseguir continguts que es distribueixen, descobreixen i comparteixen a través del web- analitza les tendències del trànsit originat en referències de vuit de les xarxes socials més importants en els últims 13 mesos, a partir del seguiment de 200.000 editors de continguts que sumen uns 250 milions de visites mensuals.

Aquesta és una informació molt important per a tots els negocis que tenen una presència al 2.0 per saber quines xarxes valen més la pena per compartir contingut.

Les dades mostren un creixement any rere any de Facebook, Pinterest, Twitter, YouTube i LinkedIn, la disminució de StumbleUpon i Reddit, i els números mediocres de Google+.

Social Media Traffic

1. Facebook, Pinterest i Twitter són els dominadors. Aquests tres poderosos mitjans socials van representar en conjunt el 15,22% del trànsit total del mes de setembre passat a partir de referències. Les característiques de la comunitat i una orientació clara cap a la compartició de continguts, fa que encapçalin la llista del trànsit de referències i que cadascun d’ells hagi crescut més d’un 54% en quota de visites en general. Facebook va créixer 58,81%, Pinterest un 66,52% i Twitter un 54.12%. El creixement de Pinterest és especialment interessant ja que l’empresa està coquetejant amb la publicitat de pagament.

2. StumbleUpon i Reddit disminueixen. StumbleUpon és ara un rendible motor de descobriment i va fer la seva primera adquisició el mes passat, comprant 5BY. Però la seva participació en el tràfic de referències es va reduir 27,4%. Reddit va experimentar una disminució de 35.16% a la part respectiva de referències en comparació a l’any passat.

3.YouTube i LinkedIn estan guanyant quota. Encara que YouTube i LinkedIn no estan encapçalant la classificació, sí que estan creixent ràpidament. La seva participació en el tràfic de referència ha augmentat un 52,86% i un 34,51%, respectivament.  Tothom estima YouTube (i probablement hi passa més temps del que hi hauria de passar) i explica el seu creixement. La part de LinkedIn es pot atribuir segurament a la popularitat del programa Influencers i al seu model de comunicació disruptiva.

4. Google+ no és encara competitiu. Encara que Google+ representi un bon nombre de visites cap als continguts online el mes passat (0,04% és un nombre considerable quan tnim en compte centenars de milions de visites), amb prou feines arriba a ser una font principal de referències. Google+ no aguanta la competència de les altres xarxes socials. És cert que hi ha una gran quantitat de dades contradictòries en relació amb la pertinència de Google+ com a plataforma de mitjans de comunicació social. Les dades de Shareaholic suggereixen que probablement no hauria de ser una prioritat per als venedors digitals, però – per descomptat – això pot canviar en qualsevol moment. Això no vol dir que s’hagi d’obviar Google+ en l’estratègia digital, ja que la plataforma aporta altres avantatges com la referenciació directa pel buscador de Google que també és força important.

Social Media Traffic Trends

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s