Les xarxes socials, el triomf de les imatges

Visual Social NetworksLes persones som “visuals”. Els colors, les formes i els moviments atrauen els nostres ulls i la nostra atenció. Molt sovint, els Community Managers (dinamitzadors de xarxes) i els bloggers obliden fàcilment aquest detall i ens ofereixen únicament textos- negre sobre blanc- sense cap altre acompanyament visual. Una constatació que també val per a tots els que publiquen en les seves xarxes socials personals. Per molt interessant que sigui el contingut del text, sense la imatge , tot plegat resulta menys atractiu, i de retruc, menys llegit i poc difòs.

Avui, les imatges són una de les claus per transformar un bon contingut en un contingut d’èxit,  que animi als vostres seguidors de compartir-lo, i doncs,  augmentar-ne la seva difusió. Les imatges permeten multiplicar el nombre de “m’agrada” i comentaris a Facebook, ajuden a diferenciar-se d’altres similars, i capten l’atenció dels usuaris a un nivell més visceral, animant-los a interactuar en una fracció de segon. Qui no ha compartit mai quelcom perquè la imatge li agradava? Les imatges són generadores de participació (engagement) en les vostres xarxes socials.

Les imatges capten més fàcilment l’atenció, i és memoritzen millor. Quantes vegades hem sentit l’expressió de millor una imatge que mil paraules?  no ens ha passat que la cara d’algú ens és familiar, però no hi arribem a posar nom? En els blogs i les xarxes socials, és necessari copsar l’atenció i ajudar al nostre lector a retenir la informació que volem transmetre. Si amb la lectura d’un text, potser recordarem alguna de les frases, amb la imatge – si és bona-  ja la deixarem impresa en la memòria.

Finalment les imatges permeten redirigir tràfic en les xarxes socials, compartint en xarxes més visuals com Pinterest, o posant les fotos a Instagram, Flickr o Google+. En aquest darrer les comunitats de fotos estan creixent molt ràpidament i permeten redirigir de forma important trànsit cap a la web o al blog.

La imatge també importa i molt, és l’esquer que ajudarà a augmentar la visibilitat, el trànsit, els seguidors i augmentar la potència de l’altaveu amb la compartició del nostre contingut. És una bona manera de treballar el nostre SEO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s