SM a Andorra: Més i millor 2012

diàleg a la xarxa

A nivell global durant el 2011, el social media (SM) ha esdevingut  el sector de creixement més dinàmic en el món empresarial. Les organitzacions han començat a entendre el potencial de les xarxes socials tant a nivell de comunicació com de comercialització.El 2012 serà un any clau pel desenvolupament i la consolidació del SM com a part important de l’estratègia de qualsevol empresa o professional. Us presentem les 5 tendències que – creiem- marcaran l’any 2012 a Andorra:
1- Andorra 2.0
Al 2011, s’ha viscut un increment del nombre d’empreses andorranes presents a la web i en particular a xarxes socials com Facebook i Twitter en menor mesura. La tendència pel 2012 és d’un increment encara més pronunciat en nombre de negocis, i en nombre de plataformes  i xarxes socials utilitzades, cada cop més especialitzades. Quan més es parli d’Andorra, dels seus esdeveniments i dels seus atractius, millorarà el posicionament del nostre país en les eines de recerca a Internet creant un efecte de bola de neu que afavorirà la visibilitat global dels negocis andorrans presents a la xarxa.
2- Professionalització del SM
El SM serà cada dia més professional i s’elaborarà dins d’equips multi-disciplinars, on hi hauran especialistes del màrqueting, de les tecnologies de la informació, professionals de la comunicació i del periodisme. L’activitat de SM podrà ser mesurada i quantificada en termes més acurats gràcies a l’aparició d’eines de mètrica cada vegada més precises i relacionades amb els balanços empresarials habituals (volum de negoci, ROI, etc.) Les empreses entendran la necessitat de contractar aquests equips de professionals per desenvolupar la seva estratègia de SM en relació amb els beneficis que n’obtenen.
3- Desenvolupament del geoposicionament i de la mobilitat
El geoposicionament esdevindrà un element bàsic de captació de clients gràcies a la  multiplicació dels smartphones i dels tablets així com del desenvolupament d’internet de mobilitat tant via GPRS (3G i 4G) o via connexions wi-fi obertes. La presència a Google Maps, Foursquare o Gowalla, entre altres, esdevindrà imprescindible per a una majoria de negocis ja siguin orientats cap a una clientela turística com al consumidor del país.
4- Augment del consum 2.0
Les decisions dels consumidors es basen cada vegada més en les possibilitats, les ofertes i les informacions que ofereix Internet. Apareixerà el consumidor, equipat d’un smartphone o d’un tablet, que basarà exclusivament la seva elecció en la presència a les xarxes socials de l’empresa, de la seva reputació online, i de les possibilitats que aquesta li ofereixi de continuar connectat o de tenir una relació que vagi més enllà del simple acte de consum.
5- Internacionalització del negoci a través de la xarxa
L’espai de negoci de les empreses i els professionals d’Andorra traspassaran cada vegada més l’àmbit geogràfic andorrà per anar cap a una presencia global. Serà indispensable tenir cura de lla presència i l’activitat a la xarxa, així com tenir una estratègia de posicionament, notorietat, comunicació i vigilància de la reputació online.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s