Que és l’Employee Advocacy?

Fenomen de moda? Tendència en alça en el màrqueting digital? Alguna nova solució màgica per generar debat a les xarxes?
Una cosa és segura, l’Employee Advocacy fa parlar d’ella i no passa desapercebuda. Posem el zoom sobre aquesta estratègia, que està a l’abast de totes les empreses, per explicar-te en què consisteix i com començar a integrar-la en la teva estratègia digital.

L’Employee Advocacy: els teus col·laboradors, són els teus millors ambaixadors a les xarxes

Imagina els teus empleats fent la promoció de la teva empresa a les xarxes socials, o encara millor, com ambaixadors de la teva marca per valorar la teva expertesa. És el concepte de l’Employee Advocacy, una estratègia que s’implanta a les empreses per animar els empleats a compartir continguts amb alt valor afegit en els seus comptes de xarxes socials.

L’Employee Advocacy, un Rol Clau en l’empresa

En un context B2B i B2C cada dia més competitius, amb moltes empreses en el mercat, necessitem més esforços per seduir els consumidors i les xarxes socials han esdevingut imprescindibles en la comunicació de les empreses. Moltes empreses ja ho han entès i les han adoptat i disposen de com a mínim un compte en alguna d’elles.

L’objectiu en les xarxes és múltiple: cuidar la teva e-Reputació, augmentar la visibilitat, generar contactes de qualitat i seduir futurs col·laboradors amb gran potencial. És per tot això que l’Employee Advocacy esdevé important. Qui millor que els teus empleats i col·laboradors per representar la teva empresa? Són ells qui coneixen a la perfecció els productes i serveis, els valors i la cultura d’empresa.

Compartint els teus continguts d’expertesa en els seus comptes, transmeten la teva imatge de marca, orgullosos de fer part del teu equip. Les seves publicacions poden arribar a contactes que encara no et coneixen. A més,  tenen més Impacte de manera positiva en la difusió de les teves informacions, ja que els missatges generats per una persona són més ben valorats que els publicats per una empresa. Finalment, permeten humanitzar la comunicació de la teva marca i inspiren més confiança en el públic en general.

Employee Advocacy : empodera els teus col·laboradors!

Integrar els col·laboradors a la teva comunicació digital és una bona eina de màrqueting
a explorar, perquè permet transmetre un discurs positiu sobre la teva organització. Però aquesta estratègia no és de sentit únic, també resulta gratificant per a tots els col·laboradors/ambaixadors que compartiran contingut de qualitat. Els permet reforçar la seva expertesa, fent que el seu branding personal augmenti ràpidament. Els permet desmarcar-se en el seu entorn professional i esdevenen portaveus de la teva marca, fet que genera un fort sentiment de pertinença a l’empresa.

L’Employee Advocacy no s’improvisa

És important planificar bé aquesta estratègia i evitar errors que poden ser molt perjudicials. El programa ha d’estar basat en el voluntariat dels empleats, no es pot imposar a tots els empleats. És com una marató, s’ha d’avançar per etapes, implicant primer els teus col·laboradors early adopters.

S’ha d’evitar l’efecte lloro, i que tothom publiqui el mateix contingut al mateix moment. Cal mantenir un toc personal i si cal,  ajudar perquè cadascú pugui personalitzar el contingut amb el seu estil.

Com amb moltes estratègies de les xarxes socials s’ha de privilegiar la qualitat a la quantitat. No és pel fet de compartir més que tindrem més èxit, com tota estratègia online, és una estratègia a mitjà i llarg termini.

S’ha de tenir en compte que haurem de ser tolerants i vigilants amb errors i disfuncionaments. No es poden controlar tots els missatges, tal com fem amb els que genera la nostra empresa. Però si l’estratègia està ben explicada, de ben segur es minimitzaran i s’aniran corregint amb el temps.

No és un gadget, ni una moda, l’Employee Advocacy és una eina de comunicació que serveix i s’ha  d’integrar en l’estratègia digital d’una marca. És un programa “win-win”, on els col·laboradors esdevenen ambaixadors i les empreses guanyen noves oportunitats i visibilitat.

T’ajudem a implementar-la?

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s